Ons verhaal

Sinds voorjaar 2021 is Du-Ban van start gegaan met het doel een gezamenlijke boerderij te beheren en te bewerken voor een uitgebreid assortiment groenten en fruit. Samen streven we zo naar een duurzaam en rechtvaardig voedselsysteem waarin de boerin en de gezinnen samen de verantwoording dragen.

In de kersenboomgaard in Oud Gastel lopen kippen voor de verse eitjes en houden we bijen voor de honing. We werken graag samen met de natuur door geen gebruik te maken van chemische meststoffen.

Coöperatie

Du-Ban is een coöperatie (in oprichting t.t.v. juli 2021). Dat betekent dat er leden zijn die samenwerken om zo meer te bereiken dan ieder voor zich. Onder de leden bevinden zich zowel ondernemers als consumenten die hun krachten bundelen en waarde voor zichzelf en voor elkaar creëren.

Klik hier voor meer informatie over de coöperatie en de commissie.

“Al eeuwenlang stroomt de Bansloot langs het Brabantse Oud Gastel richting de Dintel…”

Onze missie

Eieren, groenten, fruit en vlees direct van eigen land op je bord. Het kan vandaag de dag door zelf een eigen boerderij te runnen. U kunt samen met ons zaaien en oogsten.

Samen voedsel produceren, samen overschot verwerken en verdelen. Samen beslissen. Samen werken aan gezondheid door voedsel te produceren waar alle voedingsstoffen in zitten die er in horen en er daardoor ook weer smaak in zit.

We zien het ook als een andere manier van ontmoeten, waarin we met elkaar onze kennis kunnen delen oven een gezond en duurzaam leven. Er is ruimte voor het organiseren van workshops, lezingen tot samen tafelen.

Laat van je horen

Wij zijn per direct op zoek naar kartrekkers en leden die op deze unieke kans in willen gaan.